Ons brein vanuit spiritualiteit belicht

Uit de nieuwsbrief van Yvonne van der Heide, Praktijk de Meander

 

Ons brein vanuit spiritualiteit belicht

‘Je hebt geen last van wie je bent, maar wie je van jezelf moet zijn’.
Waarom handelen we dan zo en zien we onszelf met gebreken en ervaren we al die belemmeringen? Terwijl we vanuit ons innerlijk weten de kennis hebben dat we onszelf mogen accepteren zoals we zijn, aangezien we gecreëerd zijn vanuit de ultieme perfectie.

Om te kunnen uitleggen vertel ik je wat meer over ons fysieke creatiecentrum; het brein. Je zou het kunnen zien als 3 lagen. Het reptielenbrein is het oudste deel van onze hersenen die miljoenen jaren geleden ontstaan is en is ingesteld op overleven en voortplanten. Het werkt dus impulsief, snel, soms onlogisch, angstig of woedend.

Ons zoogdierenbrein is het centrum voor onze basis emoties en motivaties om in actie te komen, zoals vechten, vluchten, bevriezen, etc.

Ons mensenbrein maakt ons uniek, het omvat ons geweten, ethisch handelen en rationeel handelen.

Ons allersterkste brein, met de laagste trillingsfrequentie, is ons reptielenbrein en overheersend op ons zoogdieren- en mensenbrein.

Kun je je nu voorstellen dat we onze creatiekracht al die tijd beter hebben leren inzetten voor het creëren van angsten, beperkingen en belemmeringen dan vanuit ons hogere zelf, het bekrachtigen van wie we werkelijk zijn, waar we echt voor staan? We zijn goed in het creëren van onze eigen illusies….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*