Agenda

sep
21
za
Reiki I cursus door Reiki master Irene van der Does NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR
sep 21 @ 09:15 – 17:15

Cursus Reiki I

21 september 2019

 

Op deze volledige verzorgde dag, met koffie, thee, lunch en lekkere tussendoortjes leer je de behandeling methode op niveau Reiki I. Door de inwijdingen en te oefenen op jezelf en anderen ben je na de cursus in staat om jezelf en anderen op fysiek niveau te behandelen. Ook maak je kennis met de oorsprong / geschiedenis van Reiki, de (heilzame) werking van Reiki en de Reiki-levensstijl.

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de genezende (levens)energie wordt doorgegeven door middel van handoplegging.

De energie die met Reiki wordt gebruikt is de (levens)energie waarmee elk levend wezen bezield is. Deze energie heeft een helende werking en stimuleert levenskracht.

Alle mensen beschikken over deze energie die je met de geboorte meekrijgt. Door ervaringen die wij in het leven opdoen kunnen blokkades worden gevormd waardoor deze levensenergie niet voldoende doorstroomd. Reiki is een methode om deze energie bij jezelf/ bij anderen weer te laten stromen.

Je ontvangt 4 Reiki inwijdingen volgens het Reiki Usui System of Natural Healing. Deze inwijdingen staan gelijk aan vier diepte behandelingen/reinigingen die er voor zorgen dat jouw energiekanaal fysiek, mentaal en emotioneel wordt schoon gemaakt waardoor ook jij Reiki behandelingen kan geven aan jezelf en anderen.

Op de cursusdag ontvang je een naslagwerk waarin je de cursus informatie kan terug vinden
en na afloop ontvang je een officieel certificaat REIKI I.

Heb je interesse?

Meld je aan.

Investering: 100 euro voor deze geheel verzorgde dag.

Datum: 21 september 2019

Tijd: 9.15 – 17.15 uur.

 

Foto Centrum Bronkracht te Beekbergen

 

Waar: Centrum Bronkracht,

Dorpstraat 86a, 7361AX Beekbergen, Gemeente Apeldoorn

 

 

 

Aanmelden via: Mobiel: 06-13525258 of

E-mail: Irenevanderdoes@outlook.com

 

Irene van der Does

Reiki master en lid van de Reiki vereniging “Cirkel”.

sep
22
zo
Ochtend Workshop: Qigong volgens de 5 elementen (Aarde in balans) LET OP! aanmelding gesloten
sep 22 @ 10:00 – 13:00

Verhoog je vitaliteit in de nazomer en doe mee met deze speciale workshop!

Qigong is de verzamelnaam van de Chinese bewegingsleer voor het versterken van gezondheid. Het combineert een natuurlijke vorm van beweging met ademhaling en intentie. Qigong heeft dan ook een positieve uitwerking op Body, Mind & Spirit. In deze workshop gaan we Qigong inzetten om de vitaliteit te verhogen in het seizoen van de nazomer. De nazomer hoort bij het Aarde element. In deze fase schenken we extra aandacht aan het Milt-Maag orgaansysteem. Geniet van de bijzondere oefeningen en meditaties uit de Chinese geneeswijze.

 • Welkom
 • Algemene introductie van de 5 elementen
 • The Song of the Peacekeeper
 • Aarde Vorm: 7 oefeningen voor het balanceren van het Aarde element
 • Pauze
 • Lifestyle & herbs
 • Helende applicaties van Taoïstische Yoga & Qi-zelfmassage
 • Meditatie voor het balanceren van het Aarde element

Docent: Frank Heininga

Syllabus: Ja

Datum: zondag 22 september 2019

Locatie: Centrum Bronkracht Dorpstraat 86a, 7361 AX Beekbergen Gemeente Apeldoorn

Tijd: 10:00-13:00

 

Aanmelden via deze link >>

OVER FRANK

Teacher, Medical Qigong therapist, TCM herbalist

Ik geef les en behandel vanuit de filosofie van de traditionele Chinese geneewijze. Mijn specialisaties zijn Medical Qigong & fytotherapie.

Meditatiemiddag Corien van Vliet Tunkamaya AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK
sep 22 @ 14:00 – 16:30
sep
25
wo
IBC besloten HELP avond in gehele centrum
sep 25 @ 19:00 – 22:30

IBC besloten groepen HELP methode

 

IBC houdt met regelmaat besloten HELP avonden voor hun eigen leden.

 

meer informatie is te verkrijgen via Centrum Bronkracht bij Gerrit-Jan van Essen van de praktijk Heldercare.

sep
27
vr
Meditatieavond Afsluiting van de zomer VERPLAATS NAAR VRIJDAG 4 OKTOBER
sep 27 @ 19:45 – 21:30

Meditatieavond afsluiting van de zomer  

27 september 2019  verplaatst naar

4 oktober 2019!

 

Een prachtige afsluiting van deze zomer; de magie van Merlijn. De helende energie van Merlijn is magisch, krachtig, vol bruisende energie en liefdevol verbonden met de natuur en Moeder Aarde.

Tijdens deze meditatie avond mogen we de Merlijnenergie en de verbonden drakenenergie ontvangen. Het wordt een bruisende avond waarin de energie en verbinding met Moeder Aarde vollop zal stromen en je jouw energieveld kunt opschonen en opladen, de Merlijn magie en healing mag ervaren en ontvangen.

Je bent van harte welkom op vrijdag 27 september 04 oktober  a.s. De avond start van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Bijdrage is 15 euro per persoon inclusief koffie/thee. Opgeven kan via deze link. Een prachtige afsluiting van deze zomer; de magie van Merlijn. De helende energie van Merlijn is magisch, krachtig, vol bruisende energie en liefdevol verbonden met de natuur en Moeder Aarde.

Tijdens deze meditatie avond mogen we de Merlijnenergie en de verbonden drakenenergie ontvangen. Het wordt een bruisende avond waarin de energie en verbinding met Moeder Aarde vollop zal stromen en je jouw energieveld kunt opschonen en opladen, de Merlijn magie en healing mag ervaren en ontvangen.

 

sep
28
za
Nordic Shamanism, persoonlijke sessies… Aanrader! Sessie te boeken
sep 28 hele dag

Op zaterdag 28 september hebben we een bijzondere dag. Op zowel de ochtend- middag- als avond komen Christher en Toni Bruinen van Nordic Sjamanism voor het geven van persoonlijke consulten. Van wat wij hebben gehoord een echte aanrader

Nordic Shamanism – Down to earth spiritualiteit

Christer, deze Noorse Sjamaan bewijst keer op keer weer hoe grondig en precies hij kan werken. De helingen hebben direct effect en brengen hele veranderingsprocessen te weeg. Hij pakt vaak zonder veel woorden de problemen al op en gaat direct de diepte in. Lagen die vaak moeilijk te bereiken zijn heelt hij in samenwerking met jou, en gaat vaak zo ver als het lichaam op dat moment aan kan.


Door zijn krachtige lichtvibratie en zijn begeleiding weet hij je naar oude pijnen en blokkades te leiden en helpt je deze los te laten. Zijn focus ligt voornamelijk op de emoties, maar hiermee ook oude karma, zowel van dit leven, vorige levens als familie karma. Hij maakt deze los door je erdoorheen te laten ademen of eventueel eenvoudige klanken te maken.

Ook ziekten komen vaak voort uit emotionele disbalansen en worden ook direct of indirect meegenomen in zijn helingen. Als een soort stofzuiger weet hij je oude pijn en emoties over te nemen, dit is zijn grote kracht!

Christer is down to earth. Zoals hij zelf zegt kun je je bezighouden met allerlei lagen van dit bestaan, maar op het moment dat er emoties in de weg zitten kun je zoeken wat je wilt, je zult niet vinden wat je wenst. Vaak komt dit zoeken voort uit een ontevreden gevoel, maar door buiten jezelf te gaan zoeken naar verlichting, loop je juist verder weg van jezelf. Het zijn de – vaak nog onbewuste – emoties die om aandacht vragen. Zijn filosofie is om bij het begin te beginnen, zonder al te veel woorden en daarvanuit gaat hij de diepte in. Hij nodigt je uit om weer thuis te komen bij jezelf, zodat je vanuit je krachtige kern kunt leven.

In de periode van zijn aanwezigheid in Nederland kunnen er privésessies van een uur geboekt worden (op zaterdag 28 september bij Centrum Bronkracht in de ochtend middag & avond) en zijn er workshops gepland op maandelijkse basis. Deze workshops zijn zowel weekend- workshops, dag-workshops, avond-workshops als soundhealings van 2 à 3 uur.

Privésessies:
De sessies zullen zittend beginnen waarbij u vragen kunt stellen en aan kunt geven welke werkgebieden voor u belangrijk zijn. De energie zal door middel van Christer versterkt worden en oude pijnen en karma zullen gevoeld en afgestroomd worden. Na verloop van tijd mag u op de behandeltafel gaan liggen en daar wordt de heling voortgezet. Christer geeft mede tips en trucs om thuis mee te werken, evenals voedingsadvies waar nodig. Het lichaam zal na de heling weer een nieuwe balans moeten vinden en het een en ander zal in het verloop nog opkomen, dit qua bewustwordingen of eventueel nog lichte emoties. U zult hierna meer vanuit u kern kunnen leven. Dit is een zeer effectieve manier van genezing die absoluut de moeite waard is om te ervaren!

Prijs: 120,-

Foto Centrum Bronkracht te BeekbergenLocatie: Centrum Bronkracht Regio Apeldoorn, Dorpstraat 86a, 7361 AX, Beekbergen, Gem. Apeldoorn.

 

Datum: 21 mei

Tijden:  Zowel in de ochtend. middag en avond

Taal: Engels (vertaler evt aanwezig)

Lengte: 1 uur

Voor meer informatie kijk ook op de website:  www.nordicshamanism.nl

okt
2
wo
Creativiteit middag Stichting MOEd
okt 2 @ 14:00 – 16:00

De Stichting MOEd zet zich in voor mensen met vermoeidheidsklachten. Deze vermoeidheid kan het gevolg zijn van een ziekte, overbelasting (burnout) of een beperking.

Die voortdurende vermoeidheid maakt het lastig om actief aan allerlei activiteiten deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat het tempo te hoog ligt of omdat er in grote groepen wordt gewerkt. Stichting MOEd stelt zich ten doel om juist vermoeide mensen binnen hun mogelijkheden te laten bezig zijn met lichaam en geest. En om daardoor nieuwe talenten te ontdekken en zich verder te kunnen ontplooien.

Ontwikkel je talenten!

 

Stichting MOEd organiseert activiteiten voor kleine groepen mensen (6 tot maximaal 10 ) met weinig energie, waarbij rust een essentieel onderdeel is. Je bepaalt zelf je tempo; als je tussendoor even wil liggen of juist wilt bewegen, dan kan dat. Het gaat om creatieve en ontspanningsactiviteiten zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, meditatie in een aangepast programma en met deskundige begeleiding. Deze activiteiten leveren immers energie op en kunnen helpen om jezelf te uiten. Ze bieden ook de mogelijkheid om je te verdiepen in je beperking en nieuwe wegen in te slaan in je persoonlijke ontwikkeling.

Met MOEd verder met vermoeidheid

Vaak is het moeilijk, om in woorden uit te leggen, hoe moe je je voelt. Creatief werken kan dan helpen om dat verlammende gevoel te uiten. Even op een andere manier bezig zijn met jezelf, kan je zelfs méér energie geven en het kan je ook laten zien wat je nog wel kunt!

Een aangepast programma

In een aangepast programma en onder begeleiding van een kunstzinnig/creatief therapeute kun je in je eigen tempo aan de slag met diverse schilder- en tekenmaterialen, klei en meer.
De bijeenkomsten beginnen met een rondje, waarin je aan de groep kunt vertellen hoe het met je is. Soms doen we een ontspanningsoefening of een visualisatie oefening voordat we creatief aan het werk gaan met een opdracht. Na afloop is er aandacht voor wat het werk bij iedereen teweeg heeft gebracht.

 

Cursussen

De cursussen die de Stichting organiseert vinden bij het mooie Centrum Bronkracht in Beekbergen 1 maal per twee weken op de woensdag. Een cursus bestaat uit 7 à 10 tweewekelijkse bijeenkomsten per half jaar. Afhankelijk van jouw inkomen vragen we een kleine bijdrage. Voor deelname aan de cursussen is geen ervaring of vooropleiding nodig.

Foto Centrum Bronkracht te Beekbergen

 

IBC besloten HELP avond in gehele centrum
okt 2 @ 19:00 – 22:30

IBC besloten groepen HELP methode

 

IBC houdt met regelmaat besloten HELP avonden voor hun eigen leden.

 

meer informatie is te verkrijgen via Centrum Bronkracht bij Gerrit-Jan van Essen van de praktijk Heldercare.

okt
4
vr
Meditatieavond Afsluiting van de zomer VERPLAATS NAAR VRIJDAG 4 OKTOBER
okt 4 @ 19:45 – 21:30

Meditatieavond afsluiting van de zomer  

27 september 2019  verplaatst naar

4 oktober 2019!

 

Een prachtige afsluiting van deze zomer; de magie van Merlijn. De helende energie van Merlijn is magisch, krachtig, vol bruisende energie en liefdevol verbonden met de natuur en Moeder Aarde.

Tijdens deze meditatie avond mogen we de Merlijnenergie en de verbonden drakenenergie ontvangen. Het wordt een bruisende avond waarin de energie en verbinding met Moeder Aarde vollop zal stromen en je jouw energieveld kunt opschonen en opladen, de Merlijn magie en healing mag ervaren en ontvangen.

Je bent van harte welkom op vrijdag 27 september 04 oktober  a.s. De avond start van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Bijdrage is 15 euro per persoon inclusief koffie/thee. Opgeven kan via deze link. Een prachtige afsluiting van deze zomer; de magie van Merlijn. De helende energie van Merlijn is magisch, krachtig, vol bruisende energie en liefdevol verbonden met de natuur en Moeder Aarde.

Tijdens deze meditatie avond mogen we de Merlijnenergie en de verbonden drakenenergie ontvangen. Het wordt een bruisende avond waarin de energie en verbinding met Moeder Aarde vollop zal stromen en je jouw energieveld kunt opschonen en opladen, de Merlijn magie en healing mag ervaren en ontvangen.

 

okt
7
ma
Thema avond Soul Reiki Energie Ondersteuning zwangerschap/bevalling
okt 7 @ 21:00 – 21:30

Thema avonden

Ondersteuning zwangerschap/bevalling met Soul Reiki***

Elke maand stroom ik, op afstand, Soul Reiki Energie voor hulp voor een mooie bevalling. Deze hulp kan gevraagd worden door de zwangere vrouw, maar ook door hen die zich emotioneel betrokken voelen. Deze mogelijkheid is er elke maand zie agenda.

Wanneer        :  Op de tijd die wij hebben afgesproken
Waar                :  Vanuit de plek die jij prettig vindt, bijvoorbeeld vanuit je eigen huis
Kosten             :  € 15,–
Aanmelden/vragen/reacties: via ineke@soulreikienergie.nl

**** Zie ook de Agenda op de website van Centrum Bronkracht, het centrum waaraan ik verbonden ben. www.centrumbronkracht.nl

In 2019 zijn deze thema avonden  op de volgende dagen

 • 14 januari
 • 11 februari
 • 11 maart
 • 8 april
 • 6 mei
 • 3 juni
 • 1 juli
 • 12 augustus
 • 9 september
 • 7 oktober
 • 4 november
 • 2 december

Soul Reiki en zwangerschap
Deze avonden stroom ik Soul Reiki Energie speciaal voor hulp gericht op een mooie bevalling. Deze mogelijkheid is ontstaan na de volgende ervaring.

Voorbeeld hulpvraag in relatie tot zwangerschap
Iemand vertelde mij dat een aanstaande moeder mijn hulp wenste bij haar bevalling. Haar kindje lag plotseling de laatste weken over dwars. Waardoor, tot grote teleurstelling van de moeder, er een kleine kans was op een natuurlijke bevalling. Een bevalling via de keizersnede werd aannemelijker. Daar moest zij zich op voorbereiden. Dit wenste zij liever niet: langere herstelperiode, grote buikoperatie, geen intense beleving van de natuurlijke bevalling. Zou het wel gebeuren dan was ze dankbaar voor die mogelijkheid. Ik ben voor haar Soul Reiki Energie gaan stromen.

Reactie van clïent
Enige tijd na de bevalling mailde ze mij het volgende:
“Er was met de gynaecoloog afgesproken om de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen, omdat de baby tijdens iedere controle vast en over dwars leek te liggen. Er werd in toenemende mate gesproken over de kleine kans van het natuurlijk bevallen. Op de afgesproken bevaldag zou geprobeerd worden de baby manueel te draaien. De kans van draaien was minimaal. Wanneer dit niet zou lukken. zou via de keizersnede bevallen moeten worden. Echter dit bleek niet nodig. Tot verbazing van het parate medische team bleek die nacht ervoor de baby goed gedraaid en ingedaald te liggen en kon worden over gegaan op een inleiding en een natuurlijke bevalling, waarna een gezonde baby is geboren. Voor mij was het een prachtige en onvergetelijke ervaring en ik was met enkele dagen weer op de been.
Ik vind het echt super tof wat je gaat ondernemen o.a. met mijn verhaal/beleving. Ik hoop dat je nog heel veel dames mag helpen. Ik ben je super dankbaar. Heel veel succes.”

Dus ook hier mag ik een kanaal zijn voor Soul Reki Energie
Dit noem ik een mooie bevalling. Ik kan niets garanderen! Ik ben slechts een kanaal tussen de aanstaande moeder en haar kindje(s) en onze helpers, hoe je ze ook wenst te noemen: God, Kosmos, “iets”, Goddelijke Wereld, het Hogere, …… Dit accepteren is niet altijd makkelijk. Alternatieve zorg kan in deze reguliere zorg ondersteunen, niet vervangen. Je mag positief blijven denken totdat het tegendeel bewezen is. We kunnen niet afdwingen, wel liefdevol en met vertrouwen vragen. Als dat met meerderen tegelijk kan, waardoor de energie krachtiger wordt, waarom die mogelijkheid dan niet eens proberen?

 • Wat doe je die avond tussen 21.00 – 21.30 uur?
 • Zoek een rustige plek waar jij je goed voelt.
 • Je mag gaan liggen of rechtop zitten, zodat de energie die ik voor je vraag, goed door je heen kan stromen.
 • Als je zit, mag je je voeten op de vloer plaatsen voor een goede aarding/gronding.
 • Als je wenst mag je je handen op je kindje houden en zeggen dat je heel veel van hem/haar houdt en dat zij/hij welkom is. Dat jullie er samen een mooie bevalling van gaan maken.
 • Je geeft het einde van jouw behandeling aan door je helpers te bedanken voor hun hulp. Je mag hen vragen bij je te blijven tot na de bevalling.
 • Het maakt niet uit hoe kort of lang je dit doet, zolang het voor jou maar goed voelt.
 • Ben je in slaap gevallen? Ook niet erg. Doe enkel wat jij prettig vindt!
  Komt het je toch niet uit, denk er dan even aan. Misschien vind je het fijn om een kaarsje aan te steken met deze gedachte.

Niet zwanger en toch ondersteunen?
Ben jijzelf niet zwanger maar ben je liefdevol verbonden met een aanstaande moeder of ben jij de aanstaande vader, dan mag je ook mee doen. Je concentreert je dan op de aanstaande moeder en haar kindje(s). Ben je de aanstaande overgrootmoeder en mag je in het verzorgingshuis geen kaarsje branden, dan kun je een kaarsje met een batterij nemen.

 

Tenslotte                                                                                                                                Wil je me laten weten hoe je de behandeling ervaren hebt, opdat ik zo zuiver  mogelijk kan blijven werken?

 • Heb je vragen?
 • Denk je na jouw behandeling, na verloop van tijd, nog eens aan deze behandeling? wil je me dan laten weten hoe je het hebt ervareN
 • Ik kijk uit naar je mailtje en ben je er zeer dankbaar voor, (ineke@soulreikienergie.nl)

Aanvraag per e-mail: ineke@soulreikienergie.nl

Ik wens dat mijn klavertje4 zowel jou net zo veel geluk als mij mag brengen.

Alle goeds,

Ineke