combi TRAINING TAROT & NUMMEROLOGIE

Wanneer:
21 juli 2024 @ 10:00 – 16:00
2024-07-21T10:00:00+02:00
2024-07-21T16:00:00+02:00
Waar:
Centrum Bronkracht Beekbergen
Dorpstraat 86a
Contact:
Daan Akkerman
06 5310 4794 of +31 6 5310 4794

Leer in 2 weekenden tarotkaarten lezen voor jezelf en anderen!

Veel mensen willen graag Tarot kaarten leren leggen en duiden, maar het lijkt hen dan dermate gecompliceerd dat ze daar niet aan beginnen, men denkt het nooit te kunnen onthouden, ik geef al jaren Tarot en Numerologie cursussen en heb uit ervaring een methode ontwikkeld, om cursisten spelender wijs het leggen van de Tarot kaarten en de numerieke duiding te leren.

Jammer genoeg geven veel boeken zoveel informatie dat men door de bomen het bos niet meer ziet. De opzet van deze cursus is om iedere kaart aan een kort onderzoek te onderwerpen, om een globaal beeld van de kaart te vormen, waardoor je houvast krijgt. Is het globale beeld eenmaal duidelijk, dan kun je daarop voortborduren om je kennis van de kaarten te verbreden en te verdiepen. In deze cursus wordt gewerkt met de “Rider Waite Tarot” omdat deze Tarot de meest duidelijke is. Voor iedere kaart afzonderlijk wordt de symboliek onder de loep genomen, zodat de samenhang tussen symboliek en betekenis duidelijk wordt. Verder wordt er gebruik gemaakt van de numerologische betekenissen van de getallen 1 tot en met 10 als kapstok, om de betekenissen van alle 78 kaarten gemakkelijk te kunnen onthouden maar ook de zogenaamde meester getallen 11, 22, 33, 44, 55, 66 en 77. Het boek “De Goddelijke Driehoek” uitgeverij “Mirananda” dient als leidraad in deze cursus en het is dan ook aan te bevelen dit boek daarvoor aan te schaffen. Maar uiteindelijk is en blijft de beste methode om de tarot te leren kennen door er na de cursus veel mee te werken.

De Tarot kaartenset bestaat uit 78 kaarten…

Tweeëntwintig daarvan noemen we de Grote Arcana. Arcana is Latijn voor geheimen, dus voor dat wat verborgen is. De Grote Arcana kaarten zijn genummerd van 1 tot en met 21, meestal in Romeinse cijfers, en ze dragen een naam. De Magiër heeft het cijfer I en De Wereld is genummerd XXI. De Dwaas is de 22ste kaart of wel de kaart 0. De kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten (4 x 14 kaarten).

De Kleine Arcana kent vier series kaarten van aas tot en met 10 en vier figuurkaarten. De symbolen van de Kleine Arcana zijn, Staven, Kelken, Zwaarden en Pentakels. De figuurkaarten zijn Koning, Koningin, Ridder en Schildknaap. Deze worden meestal de hofkaarten genoemd. Hiervan zijn er in totaal 14, vier keer 14 in ieder symbool. Omdat de hofkaarten vaak als ‘moeilijk’ worden ervaren, worden ze in een aparte les behandeld en niet samen met de kaarten van de grote ‘Arcana’. De cursus Tarot, Numerologie en Kabbala voor bestaat uit 4 dagen (2 weekenden) en raak je stap voor stap, bijna moeiteloos, vertrouwd met de tarotkaarten. Iedere les bevat ook opgaven om zelf met de tarotkaarten aan de slag te gaan, zodat je vanaf de eerste les al gaat leren hoe je de tarotkaarten kunt lezen in relatie tot elkaar en in verband kunt brengen met een gestelde vraag. Iedereen kan het leren!