Calendar

dec
13
wo
Creativiteit middag Stichting MOEd
dec 13 @ 14:00 – 16:00

De Stichting MOEd zet zich in voor mensen met vermoeidheidsklachten. Deze vermoeidheid kan het gevolg zijn van een ziekte, overbelasting (burnout) of een beperking.

Die voortdurende vermoeidheid maakt het lastig om actief aan allerlei activiteiten deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat het tempo te hoog ligt of omdat er in grote groepen wordt gewerkt. Stichting MOEd stelt zich ten doel om juist vermoeide mensen binnen hun mogelijkheden te laten bezig zijn met lichaam en geest. En om daardoor nieuwe talenten te ontdekken en zich verder te kunnen ontplooien.

Ontwikkel je talenten!

Stichting MOEd organiseert activiteiten voor kleine groepen mensen (6 tot maximaal 10 ) met weinig energie, waarbij rust een essentieel onderdeel is. Je bepaalt zelf je tempo; als je tussendoor even wil liggen of juist wilt bewegen, dan kan dat. Het gaat om creatieve en ontspanningsactiviteiten zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, meditatie in een aangepast programma en met deskundige begeleiding. Deze activiteiten leveren immers energie op en kunnen helpen om jezelf te uiten. Ze bieden ook de mogelijkheid om je te verdiepen in je beperking en nieuwe wegen in te slaan in je persoonlijke ontwikkeling.

 

Met MOEd verder met vermoeidheid

Vaak is het moeilijk, om in woorden uit te leggen, hoe moe je je voelt. Creatief werken kan dan helpen om dat verlammende gevoel te uiten. Even op een andere manier bezig zijn met jezelf, kan je zelfs méér energie geven en het kan je ook laten zien wat je nog wel kunt!

 

Een aangepast programma

In een aangepast programma en onder begeleiding van een kunstzinnig/creatief therapeute kun je in je eigen tempo aan de slag met diverse schilder- en tekenmaterialen, klei en meer.
De bijeenkomsten beginnen met een rondje, waarin je aan de groep kunt vertellen hoe het met je is. Soms doen we een ontspanningsoefening of een visualisatie oefening voordat we creatief aan het werk gaan met een opdracht. Na afloop is er aandacht voor wat het werk bij iedereen teweeg heeft gebracht.

 

Cursussen

De cursussen die de Stichting organiseert vinden bij het mooie Centrum Bronkracht in Beekbergen 1 maal per twee weken op de woensdag. Een cursus bestaat uit 7 à 10 tweewekelijkse bijeenkomsten per half jaar. Afhankelijk van jouw inkomen vragen we een kleine bijdrage. Voor deelname aan de cursussen is geen ervaring of vooropleiding nodig.

Meditatieavond praktijk de Meander
dec 13 @ 19:30 – 21:30

Mindfulness meditatie avonden: deze maandelijkse avonden helpen je jouw innerlijke kracht te hervinden, te groeien, te genezen, jezelf op te laden en tot rust te komen. De avonden hebben ieder hun eigen thema en geven aandacht aan jouw reis naar jezelf. Meditatie is in aandacht zijn met alles wat zich aandient. De kracht van de eenvoud. Rainbow Healing is een energetische geneeswijze die tijdens deze avonden aan je wordt aangeboden als helende en ondersteunende kracht, helemaal wat voor jou als uniek persoon het hoogste goed dient. Wil je ook deelnemen? Je kunt jezelf opgeven door een mail te sturen naar info@praktijkdemeander.nl

dec
16
za
Workshop Kennismaken met je Gids (Meinsje de Weerd Angelworxx)
dec 16 @ 13:30 – 16:30

WIL JIJ LEREN HOE JE MET JE GIDS COMMUNICEERT?

Op deze zaterdag leer ik je in één middag hoe je dit doet.
Je leert in deze workshop wie jouw Gids is en wat deze allemaal voor je doet.
Maar vooral ook:

• Hoe kan ik in contact komen met mijn Gids?
• Hoe herken ik hem/haar?
• Hoe heet mijn Gids?
• Hoe herken ik zijn/haar boodschappen?

Je gaat tijdens deze workshop met begeleiding van jouw eigen Gids een tekening maken. Je krijgt ook een Boodschap van jouw Gids mee die speciaal voor jou bedoeld is. Deze boodschap zal jouw Gids aan mij doorgeven via automatisch schrift.

Wat krijg je allemaal?
• Een cursusboekje om alles thuis nog eens op je gemak door te lezen
• Een schrift waar je al jouw ervaringen in kunt opschrijven, of de   boodschappen die jij van jouw Gids krijgt
• Een Certificaat van deelname aan de workshop
• Een boodschap van jouw eigen Gids doorgegeven via automatisch schrift
• En natuurlijk jouw eigen tekening die je samen met je Gids gemaakt hebt

Wanneer: Deze dag
Hoe laat: 13.30 – 16.30 uur

Locatie:
Centrum Bronkracht
Dorpstraat 86a
7361 AX Beekbergen Gemeente Apeldoorn

Kosten:
€ 40,- per persoon, contant te voldoen voor aanvang van de workshop.

Reserveren:
Meinsje de Weerd
070-4065612 / 06-82694822
http://www.angelworxx.jimdo.com/afspraak-maken

Het verdient aanbeveling om minimaal 15 minuten voor aanvang van de workshop aanwezig zijn.

dec
17
zo
uitgesteld Workshop Transformatie, Cosmic Touch Healing
dec 17 @ 13:00 – 16:00

In verband met verhuizing van Cosmic Touch Healing naar de Veluwe wordt de datum van de  Workshop Transformatie doorgeschoven naar begin 2018.

Cosmic Touch Healing geeft met regelmaat de workshop Transformatie.

In verband met verhuizing naar de Veluwe is de workshop van 17 december verschoven naar begin 2018.

De gediplomeerde en erkende trainer van Cosmic Touch Healing heeft meer dan 20 jaar ervaring, in training-, healing- en meditatiecursussen gebundeld, en deze grensverleggende, verrassende workshop ontwikkeld.

De workshop bestaat uit 2 delen: eerst opruimen en loslaten wat je niet meer dient of zelfs in de weg staat van wie je werkelijk bent. Deze ‘ontspannende schoonmaak’ kan al tijdens de openingsmeditatie ervaren worden.

In het 2e, actieve deel van de workshop ontvang je een initiatie waardoor je zelf in staat wordt gesteld bepaalde hinderlijke, pijnlijke en verstorende verbindingen en energieën los te laten en om te zetten in positieve, verjongende energieën.

Tijden en locatie voor de Transformatie Workshops.


  • Data: Zie de Agenda van Centrum Bronkracht
  • Tijd: 13:00 – 17.00 uur
  • Plaats: Beekbergen, Dorpstraat 86a, 7361 AX Beekbergen
  • Bijdrage: €20 (incl. koffie, thee, hapjes en drankjes). contant betalen op locatie
  • opgeven via Centrum Bronkracht.

Contactpersonen: 
In verband met verhuizing naar de Veluwe zijn de eerstvolgende wokshops en trainingen te verwachten begin 2018.

U leest dit in de agenda van Centrum Bronkracht.

Wilt u in contact komen met Cosmic Touch Healing dan kunt u dat gedurende de verhuizing doen bij Gerrit-Jan van Essen van Centrum Bronkracht.

heldercare@cs.com   &    06-5512 3865

 

dec
20
wo
Healing Moeder Aarde 20-12 om 22.00 uur
dec 20 @ 22:00 – 23:00

Afbeelding

Doe jij mee op woensdagavond 20 december a.s. om het licht weer krachtiger te laten schijnen in het hart van Moeder Aarde?

Vanuit je eigen plek, thuis of waar je die avond maar bent, mag je gaan afstemmen op Moeder Aarde. Je wordt door mij in een cirkel van energie geplaatst en verbonden met alle andere deelnemers aan deze avond. Zodat we tezamen een krachtige en liefdevolle groep gaan vormen die al haar/zijn compassie, potentieel en liefde voor Moeder Aarde mag delen.

Je zult die avond gaan voelen en merken dat je vleugels krijgt van de energie van de groep, de energie van waaruit je mag werken en de ondersteuning vanuit Gaia. Dat zorgt ervoor dat alles wat jij aan goeds toewenst voor de aarde, al haar bewoners, dieren, planten, zeeen en oceanen mag gaan ondersteunen. Op de manier waarop het in jou opkomt. Door gebieden op te schonen, liefde te delen, mensen vanuit hun hart te verbinden, zachtheid en compassie toe te wensen, veiligheid en bescherming. Alles wat die avond maar in je opkomt.

We starten om 22.00 uur en je mag stoppen wanneer dat voor jou goed voelt. Neem er in ieder geval minimaal een kwartier de tijd voor. Zie het als een meditatie, ga rustig zitten, ontspannen, ontvangen en dan aanbieden en geven.

Data: woensdagavond 20 december
Tijd: 22.00 uur

Deelname is kostenloos.

Om je in de energie en met de groep te kunnen verbinden is het belangrijk dat je jezelf en iedereen die mee wil doen opgeeft. Dit kan eenvoudig per e-mail door op deze link te klikken.

 

jan
9
di
Mindfulness Avond training op de dinsdagen
jan 9 @ 17:24 – 18:24

  • Wekelijkse training (8 maal) vanaf dinsdagavond 8 januari 2018 tot en met dinsdagavond 6 maart 2018  (27 februari geen training)

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht geven: (doel)bewust, in het huidige moment en zonder te oordelen.

Drukte……. Stress……… spanning……. of onrust…..? Rust…… voor jezelf vinden in een hectische tijd…….?

Vanaf dinsdag 8 januari 2018 zijn er weer Mindfulnesstrainingen bij Centrum Bronkracht. (8 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze training worden voor Seetrue mindfulnesstrainingen verzorgt door de ervaren psycholoog en trainer Edith Moorman van Capriolo Coaching. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook zijn er trainingen op maat.

Aanmelden kan via:

De laatste jaren heeft een toegenomen hoeveelheid onderzoeksresultaten een opeenstapeling van bewijs opgeleverd voor de heilzame effecten van Mindfulness op het omgaan met stress, depressie, pijn en ziekte. Door de successen die ermee worden behaald is Mindfulness inmiddels ook doorgedrongen bij het grotere publiek.

Mindfulness helpt ons om te gaan met de continue veranderingen en stress in ons leven. Je ontwikkelt hiermee de mentale veerkracht om goed te schakelen tussen actie en stil te staan bij waar je mee bezig bent. Het helpt om je leven te aanvaarden als een (veranderings)proces en om een actieve, nieuwsgierige, flexibele en open houding te ontwikkelen. Je leert je te richten op het enige moment in het leven dat we bezitten: het NU, omdat het verleden voorbij is en de toekomst nog niet is aangebroken.

Mindfulness gaat over “wakker” worden en ons bewust te zijn van de volheid van elk moment van het leven. Door mindfulness ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor allerlei aspecten van je leven op kunnen verbeteren. Overigens is het geen wondermiddel: pijn, verdriet, teleurstellingen, problemen en onzekerheden nu eenmaal bij het leven. We zijn niet in staat ons leven volledig te beheersen en stress is zo oud als de mensheid zelf. Mindfulness lost onze problemen en stress niet op, maar leert ons om er op een andere manier mee omgaan.

jan
10
wo
Creativiteit middag Stichting MOEd
jan 10 @ 14:00 – 16:00

De Stichting MOEd zet zich in voor mensen met vermoeidheidsklachten. Deze vermoeidheid kan het gevolg zijn van een ziekte, overbelasting (burnout) of een beperking.

Die voortdurende vermoeidheid maakt het lastig om actief aan allerlei activiteiten deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat het tempo te hoog ligt of omdat er in grote groepen wordt gewerkt. Stichting MOEd stelt zich ten doel om juist vermoeide mensen binnen hun mogelijkheden te laten bezig zijn met lichaam en geest. En om daardoor nieuwe talenten te ontdekken en zich verder te kunnen ontplooien.

Ontwikkel je talenten!

Stichting MOEd organiseert activiteiten voor kleine groepen mensen (6 tot maximaal 10 ) met weinig energie, waarbij rust een essentieel onderdeel is. Je bepaalt zelf je tempo; als je tussendoor even wil liggen of juist wilt bewegen, dan kan dat. Het gaat om creatieve en ontspanningsactiviteiten zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, meditatie in een aangepast programma en met deskundige begeleiding. Deze activiteiten leveren immers energie op en kunnen helpen om jezelf te uiten. Ze bieden ook de mogelijkheid om je te verdiepen in je beperking en nieuwe wegen in te slaan in je persoonlijke ontwikkeling.

 

Met MOEd verder met vermoeidheid

Vaak is het moeilijk, om in woorden uit te leggen, hoe moe je je voelt. Creatief werken kan dan helpen om dat verlammende gevoel te uiten. Even op een andere manier bezig zijn met jezelf, kan je zelfs méér energie geven en het kan je ook laten zien wat je nog wel kunt!

 

Een aangepast programma

In een aangepast programma en onder begeleiding van een kunstzinnig/creatief therapeute kun je in je eigen tempo aan de slag met diverse schilder- en tekenmaterialen, klei en meer.
De bijeenkomsten beginnen met een rondje, waarin je aan de groep kunt vertellen hoe het met je is. Soms doen we een ontspanningsoefening of een visualisatie oefening voordat we creatief aan het werk gaan met een opdracht. Na afloop is er aandacht voor wat het werk bij iedereen teweeg heeft gebracht.

 

Cursussen

De cursussen die de Stichting organiseert vinden bij het mooie Centrum Bronkracht in Beekbergen 1 maal per twee weken op de woensdag. Een cursus bestaat uit 7 à 10 tweewekelijkse bijeenkomsten per half jaar. Afhankelijk van jouw inkomen vragen we een kleine bijdrage. Voor deelname aan de cursussen is geen ervaring of vooropleiding nodig.

Meditatieavond praktijk de Meander
jan 10 @ 19:30 – 21:30

Mindfulness meditatie avonden: deze maandelijkse avonden helpen je jouw innerlijke kracht te hervinden, te groeien, te genezen, jezelf op te laden en tot rust te komen. De avonden hebben ieder hun eigen thema en geven aandacht aan jouw reis naar jezelf. Meditatie is in aandacht zijn met alles wat zich aandient. De kracht van de eenvoud. Rainbow Healing is een energetische geneeswijze die tijdens deze avonden aan je wordt aangeboden als helende en ondersteunende kracht, helemaal wat voor jou als uniek persoon het hoogste goed dient. Wil je ook deelnemen? Je kunt jezelf opgeven door een mail te sturen naar info@praktijkdemeander.nl

jan
13
za
Workshop Kennismaken met je Gids (Meinsje de Weerd Angelworxx)
jan 13 @ 13:30 – 16:30

WIL JIJ LEREN HOE JE MET JE GIDS COMMUNICEERT?

Op deze zaterdag leer ik je in één middag hoe je dit doet.
Je leert in deze workshop wie jouw Gids is en wat deze allemaal voor je doet.
Maar vooral ook:

• Hoe kan ik in contact komen met mijn Gids?
• Hoe herken ik hem/haar?
• Hoe heet mijn Gids?
• Hoe herken ik zijn/haar boodschappen?

Je gaat tijdens deze workshop met begeleiding van jouw eigen Gids een tekening maken. Je krijgt ook een Boodschap van jouw Gids mee die speciaal voor jou bedoeld is. Deze boodschap zal jouw Gids aan mij doorgeven via automatisch schrift.

Wat krijg je allemaal?
• Een cursusboekje om alles thuis nog eens op je gemak door te lezen
• Een schrift waar je al jouw ervaringen in kunt opschrijven, of de   boodschappen die jij van jouw Gids krijgt
• Een Certificaat van deelname aan de workshop
• Een boodschap van jouw eigen Gids doorgegeven via automatisch schrift
• En natuurlijk jouw eigen tekening die je samen met je Gids gemaakt hebt

Wanneer: Deze dag
Hoe laat: 13.30 – 16.30 uur

Locatie:
Centrum Bronkracht
Dorpstraat 86a
7361 AX Beekbergen Gemeente Apeldoorn

Kosten:
€ 40,- per persoon, contant te voldoen voor aanvang van de workshop.

Reserveren:
Meinsje de Weerd
070-4065612 / 06-82694822
http://www.angelworxx.jimdo.com/afspraak-maken

Het verdient aanbeveling om minimaal 15 minuten voor aanvang van de workshop aanwezig zijn.

jan
16
di
Mindfulness Avond training op de dinsdagen
jan 16 @ 17:24 – 18:24

  • Wekelijkse training (8 maal) vanaf dinsdagavond 8 januari 2018 tot en met dinsdagavond 6 maart 2018  (27 februari geen training)

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht geven: (doel)bewust, in het huidige moment en zonder te oordelen.

Drukte……. Stress……… spanning……. of onrust…..? Rust…… voor jezelf vinden in een hectische tijd…….?

Vanaf dinsdag 8 januari 2018 zijn er weer Mindfulnesstrainingen bij Centrum Bronkracht. (8 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze training worden voor Seetrue mindfulnesstrainingen verzorgt door de ervaren psycholoog en trainer Edith Moorman van Capriolo Coaching. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook zijn er trainingen op maat.

Aanmelden kan via:

De laatste jaren heeft een toegenomen hoeveelheid onderzoeksresultaten een opeenstapeling van bewijs opgeleverd voor de heilzame effecten van Mindfulness op het omgaan met stress, depressie, pijn en ziekte. Door de successen die ermee worden behaald is Mindfulness inmiddels ook doorgedrongen bij het grotere publiek.

Mindfulness helpt ons om te gaan met de continue veranderingen en stress in ons leven. Je ontwikkelt hiermee de mentale veerkracht om goed te schakelen tussen actie en stil te staan bij waar je mee bezig bent. Het helpt om je leven te aanvaarden als een (veranderings)proces en om een actieve, nieuwsgierige, flexibele en open houding te ontwikkelen. Je leert je te richten op het enige moment in het leven dat we bezitten: het NU, omdat het verleden voorbij is en de toekomst nog niet is aangebroken.

Mindfulness gaat over “wakker” worden en ons bewust te zijn van de volheid van elk moment van het leven. Door mindfulness ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor allerlei aspecten van je leven op kunnen verbeteren. Overigens is het geen wondermiddel: pijn, verdriet, teleurstellingen, problemen en onzekerheden nu eenmaal bij het leven. We zijn niet in staat ons leven volledig te beheersen en stress is zo oud als de mensheid zelf. Mindfulness lost onze problemen en stress niet op, maar leert ons om er op een andere manier mee omgaan.