Activiteitenkalender

apr
21
za
Workshop MOEITELOOS BEREIKEN Henriette Koks
apr 21 @ 10:00 – 16:30

Moeiteloosheid bereiken, kost eerst moeite

EN

daarna is het meer dan de moeite waard! 

Na het schrijven van haar meeslepende boek en daarbij behorende presentaties in het land, op de radio en TV heeft Henriette Koks weer tijd gevonden om één van haar graag gevolgde workshops te organiseren.

Op zaterdag 21 april is Henriette Koks van praktijk de Levensbron bij Centrum Bronkracht voor haar workshop….

 

Moeiteloosheid bereiken, kost eerst moeite EN daarna is het meer dan de moeite waard! 

Voel of weet jij, dat je nog zoveel meer uit jezelf en je leven kunt halen? Dat het soms lastig is om te vertellen wat jij wilt? Dat je meer geleefd wordt, dan dat jij echt leeft?Ben je hier klaar mee?

Dan is het tijd voor meer FLOW in je leven. Wat leidt tot FLOW in moeiteloosheid?

Denken met je hart, want wat van binnenuit komt, heeft een stevig draagvlak.

 

Wat gaan we doen:
Ontdekken wat voor jou ècht van belang is.

Ontdekken waar jij nu echt blij van wordt en hoe je dit kunt bereiken.
Hiervoor keren we naar binnen, door middel van vragen, oefeningen en visualisatie. (Dit kan iedereen).

Je onderbewustzijn weet echt alles, daar maken we die dag contact mee. Met jouw kern, waarvoor jouw vuurtje branden wil!

Je leert/ervaart die dag:

 • wat jou nu nog beperkt en versterkt;
 • wat jij voortaan of vanaf NU belangrijk vindt;
 • inzicht in jezelf/ in je handelen;
 • luisteren naar je onderbewuste diepste kern, je innerlijke rijkdom;
  waar jij warm voor loopt en waar jouw hartje sneller van gaat kloppen;
  welke beperkende overtuigingen jou tegenhouden om in moeiteloosheid te komen.

Wil jij jezelf niet langer tegenhouden EN een dag met ontspanning, krachtige positieve gevoelens en plezier beleven?

Kom dan naar deze workshop waar je de leukste versie van jezelf ontmoet!

Datum :  21 april 2018
Tijd       :  10.00 – 16.30 uur
Locatie :  Bronkracht, Dorpstraat 86a & 88c, 7361 AX Beekbergen (Gem. Apeldoorn)
Prijs      :  € 75,00 inclusief broodjes, koffie, thee en water

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het me gerust weten.

Inschrijven kan vanaf NU eveneens op dit mail adres: info@delevensbron.org   en uiteraard bij de mensen van Centrum Bronkracht.

 

Kaart

apr
22
zo
Workshop Voetreflexzone therapie
apr 22 @ 13:15 – 17:00

WORKSHOP VOETREFELSZONE THERAPIE

apr
23
ma
PARA-MATRIX consultdag
apr 23 @ 10:30 – 15:00

Para-matrix bij Centrum Bronkracht

Met ingang van 5 februari is Erik de Jong van Paramatrix op de maandag (om de week) ons team van Centrum Bronkracht versterken.

Erik heeft een eigen praktijk in Teteringen, heeft net als onze Gerrit-Jan van Essen van Heldercare opleidingen gevolgd bij de Spirituele & Intuïtieve Academie in Toldijk. Daarnaast is Erik behept met een bijzondere energie waarmee hij mensen mag en kan healen.

Deze vorm van he­a­ling is een krachtig en op zeer hoog niveau.​ De kracht zit hem in het feit dat de Gid­sen ( De Arc­tu­ri­ans ) zeer hoog ont­wik­keld zijn in het geven van He­a­ling en zij heb­ben de mo­ge­lijk­heid om samen te wer­ken met an­de­re licht­we­zens zoals Aarts­en­ge­len, en­ge­len etc.​ Door deze sa­men­wer­king ont­staat er een gi­gan­tisch mooie geneeswijze.​ In mijn ogen de ge­nees­wij­ze van de toekomst.​

 

Het is dus niet I Heal maar We Heal en zo is Wheal ontstaan.​De be­han­de­ling houdt in dat erop li­cha­me­lijk gees­te­lijk / emo­ti­o­neel ge­bied of ziels­ni­veau he­a­lin­gen plaats kun­nen vinden.​ Deze kun je er­va­ren als tin­te­lin­gen, lich­te druk of krie­bels in je lijf. ​Ook ge­beurd het dat men het heel koud of warm krijgt of dat be­paal­de li­chaams­de­len gaan be­we­gen.

Het zien van kleu­ren of an­ders­zins komt ook re­gel­ma­tig voor.  Alles gaat in over­leg met je Ho­ge­re Zelf. Er zal dus niks ge­beu­ren wat in strijd is met je Zie­le­plan. Tij­dens dit con­sult hoef je niets te doen dan al­leen de He­a­ling en de Lief­de­vol­le on­der­steu­ning te ontvangen.​ Deze He­len­de Ener­gieën, die tij­dens Wheal ac­tief zijn, zijn zeer krachtig.​

Dit kan in­hou­den dat de be­han­de­ling nog een aan­tal dagen door kan gaan.​ Het komt wel eens voor dat men na de be­han­de­ling een beet­je mis­se­lijk kan zijn of dat men lich­te hoofd­pijn of dui­ze­lig­heid kan voelen.​ Dit komt door de Nieu­we Ener­ge­ti­sche Fre­quen­ties die in je li­chaam wor­den geïntro­du­ceerd en door het af­voe­ren en ver­an­ke­ren van Ener­gieën.​ Dit is voor ieder per­soon ver­schil­lend.  Erik is 1 keer om de twee weken (op de maandag) bij centrum Bronkracht.

 

apr
24
di
3e Mindfulness training (Groep 2018-C)
apr 24 @ 20:02 – 21:02

 • Wekelijkse training (8 maal) vanaf maandagavond 16 april 2018 en verder op de dinsdagen 24 april, 8, 15, 22 en 29 mei, 5 en 12 juni. Tijd: 19.30-21.45 uur

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht geven: (doel)bewust, in het huidige moment en zonder te oordelen.

Drukte……. Stress……… spanning……. of onrust…..? Rust…… voor jezelf vinden in een hectische tijd…….?

Vanaf dinsdag 8 januari 2018 zijn er weer Mindfulnesstrainingen bij Centrum Bronkracht. (8 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze training worden voor Seetrue mindfulnesstrainingen verzorgt door de ervaren psycholoog en trainer Edith Moorman van Capriolo Coaching. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook zijn er trainingen op maat.


Aanmelden kan via:

Vergoedingen:  Vanwege het opleidingsniveau en haar erkenning als psycholoog/mindfulnesstrainer vergoeden veel zorgverzekeraars vanuit het basis pakket (deel)kosten van de training. Edith is graag bereid u hierover te woord te staan.

Toelichting over Mindfulness:  De laatste jaren heeft een toegenomen hoeveelheid onderzoeksresultaten een opeenstapeling van bewijs opgeleverd voor de heilzame effecten van Mindfulness op het omgaan met stress, depressie, pijn en ziekte. Door de successen die ermee worden behaald is Mindfulness inmiddels ook doorgedrongen bij het grotere publiek.

Mindfulness helpt ons om te gaan met de continue veranderingen en stress in ons leven. Je ontwikkelt hiermee de mentale veerkracht om goed te schakelen tussen actie en stil te staan bij waar je mee bezig bent. Het helpt om je leven te aanvaarden als een (veranderings)proces en om een actieve, nieuwsgierige, flexibele en open houding te ontwikkelen. Je leert je te richten op het enige moment in het leven dat we bezitten: het NU, omdat het verleden voorbij is en de toekomst nog niet is aangebroken.

Mindfulness gaat over “wakker” worden en ons bewust te zijn van de volheid van elk moment van het leven. Door mindfulness ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor allerlei aspecten van je leven op kunnen verbeteren. Overigens is het geen wondermiddel: pijn, verdriet, teleurstellingen, problemen en onzekerheden nu eenmaal bij het leven. We zijn niet in staat ons leven volledig te beheersen en stress is zo oud als de mensheid zelf. Mindfulness lost onze problemen en stress niet op, maar leert ons om er op een andere manier mee omgaan.

 

apr
28
za
Tunka Maya Krachtsymbolen van Sirius – CURSUS – 2 middagen
apr 28 @ 13:00 – 17:00

 

 CURSUS
Krachtsymbolen van Sirius 1e dag
Let op: deze cursus bestaat uit twee opeenvolgende dagdelen!
zaterdag 17 februari 2018  &  zondag    18 februari 2018
zaterdag 3 maart 2018  &  zondag    4 maart 2018
VANWEGE DE VELE AANMELDINGEN WORDT DEZE TRAINING HERHAALD OP 
Zaterdag 28  & zondag 29 april 2018
Op veler verzoek weer een cursus over de krachtsymbolen van Sirius, een toepassing van de symbolen en de activering van de zonneschijf.

Tijdens de workshop, die in twee middagen zal plaatsvinden, verbind je je met Sirius. Je leert de krachtsymbolen van Sirius diepgaand kennen, ervaart je hoe deze symbolen instrumenten vormen voor je eigen energetische groei. Verder leer je de krachtsymbolen toepassen om de zonneschijf te activeren. De zonneschijf van Sirius die een prachtige licht- en energiebundel creëert en je weer verbindt met de wijsheid van Sirius. De verbinding met de zonneschijf zorgt voor heling en geeft je de kracht om anderen in contact te brengen met Sirius, haar meesters, haar energie en haar licht.

Waar bestaat de cursus uit:
– Verbinding met Sirius doormiddel van meditaties, visualisatie en klanken
– Uitleg over de krachtsymbolen en de zonneschijf
– Oefeningen om contact te leggen met de energie van de krachtsymbolen
– Informatie over onze energetische stamboom en onze verbinding met Sirius
– Een ceremonie om de energie van Sirius in jezelf te doen ontwaken

Beide identieke cursussen worden gegeven in twee dagdelen.

17 februari (zaterdag) van 13:00 uur tot 17:00 uur en 18 februari (zondag) van 13:00 uur tot 16:30 uur.

03 maart (zaterdag) van 13.00 uur tot 17.00 uur en 04 maart (zondag) van 13.00 uur tot 16.30 uur.

 

Maximaal 16 deelnemers. De kosten voor de cursus zullen € 75 bedragen. Inclusief handboek, 12 kaarten met de krachtsymbolen van Sirius een afbeelding van de zonneschijf en opnames van de meditaties en ceremonies die zullen plaatsvinden tijdens de cursus.


Voor informatie en aanmelding: info@tunkamaya.com.
LogoIn de omgeving van Centrum Bronkracht zijn meerdere B&B’s aanwezig. Voor informatie hierover kan je contact opnemen met Centrum Bronkracht 06-5512 3865
apr
29
zo
Tunka Maya Krachtsymbolen van Sirius – CURSUS – 2 middagen
apr 29 @ 13:00 – 17:00

 

 CURSUS
Krachtsymbolen van Sirius 1e dag
Let op: deze cursus bestaat uit twee opeenvolgende dagdelen!
zaterdag 17 februari 2018  &  zondag    18 februari 2018
zaterdag 3 maart 2018  &  zondag    4 maart 2018
VANWEGE DE VELE AANMELDINGEN WORDT DEZE TRAINING HERHAALD OP 
Zaterdag 28  & zondag 29 april 2018
Op veler verzoek weer een cursus over de krachtsymbolen van Sirius, een toepassing van de symbolen en de activering van de zonneschijf.

Tijdens de workshop, die in twee middagen zal plaatsvinden, verbind je je met Sirius. Je leert de krachtsymbolen van Sirius diepgaand kennen, ervaart je hoe deze symbolen instrumenten vormen voor je eigen energetische groei. Verder leer je de krachtsymbolen toepassen om de zonneschijf te activeren. De zonneschijf van Sirius die een prachtige licht- en energiebundel creëert en je weer verbindt met de wijsheid van Sirius. De verbinding met de zonneschijf zorgt voor heling en geeft je de kracht om anderen in contact te brengen met Sirius, haar meesters, haar energie en haar licht.

Waar bestaat de cursus uit:
– Verbinding met Sirius doormiddel van meditaties, visualisatie en klanken
– Uitleg over de krachtsymbolen en de zonneschijf
– Oefeningen om contact te leggen met de energie van de krachtsymbolen
– Informatie over onze energetische stamboom en onze verbinding met Sirius
– Een ceremonie om de energie van Sirius in jezelf te doen ontwaken

Beide identieke cursussen worden gegeven in twee dagdelen.

17 februari (zaterdag) van 13:00 uur tot 17:00 uur en 18 februari (zondag) van 13:00 uur tot 16:30 uur.

03 maart (zaterdag) van 13.00 uur tot 17.00 uur en 04 maart (zondag) van 13.00 uur tot 16.30 uur.

 

Maximaal 16 deelnemers. De kosten voor de cursus zullen € 75 bedragen. Inclusief handboek, 12 kaarten met de krachtsymbolen van Sirius een afbeelding van de zonneschijf en opnames van de meditaties en ceremonies die zullen plaatsvinden tijdens de cursus.


Voor informatie en aanmelding: info@tunkamaya.com.
LogoIn de omgeving van Centrum Bronkracht zijn meerdere B&B’s aanwezig. Voor informatie hierover kan je contact opnemen met Centrum Bronkracht 06-5512 3865
mei
1
di
3e Mindfulness training (Groep 2018-C)
mei 1 @ 20:02 – 21:02

 • Wekelijkse training (8 maal) vanaf maandagavond 16 april 2018 en verder op de dinsdagen 24 april, 8, 15, 22 en 29 mei, 5 en 12 juni. Tijd: 19.30-21.45 uur

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht geven: (doel)bewust, in het huidige moment en zonder te oordelen.

Drukte……. Stress……… spanning……. of onrust…..? Rust…… voor jezelf vinden in een hectische tijd…….?

Vanaf dinsdag 8 januari 2018 zijn er weer Mindfulnesstrainingen bij Centrum Bronkracht. (8 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze training worden voor Seetrue mindfulnesstrainingen verzorgt door de ervaren psycholoog en trainer Edith Moorman van Capriolo Coaching. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook zijn er trainingen op maat.


Aanmelden kan via:

Vergoedingen:  Vanwege het opleidingsniveau en haar erkenning als psycholoog/mindfulnesstrainer vergoeden veel zorgverzekeraars vanuit het basis pakket (deel)kosten van de training. Edith is graag bereid u hierover te woord te staan.

Toelichting over Mindfulness:  De laatste jaren heeft een toegenomen hoeveelheid onderzoeksresultaten een opeenstapeling van bewijs opgeleverd voor de heilzame effecten van Mindfulness op het omgaan met stress, depressie, pijn en ziekte. Door de successen die ermee worden behaald is Mindfulness inmiddels ook doorgedrongen bij het grotere publiek.

Mindfulness helpt ons om te gaan met de continue veranderingen en stress in ons leven. Je ontwikkelt hiermee de mentale veerkracht om goed te schakelen tussen actie en stil te staan bij waar je mee bezig bent. Het helpt om je leven te aanvaarden als een (veranderings)proces en om een actieve, nieuwsgierige, flexibele en open houding te ontwikkelen. Je leert je te richten op het enige moment in het leven dat we bezitten: het NU, omdat het verleden voorbij is en de toekomst nog niet is aangebroken.

Mindfulness gaat over “wakker” worden en ons bewust te zijn van de volheid van elk moment van het leven. Door mindfulness ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor allerlei aspecten van je leven op kunnen verbeteren. Overigens is het geen wondermiddel: pijn, verdriet, teleurstellingen, problemen en onzekerheden nu eenmaal bij het leven. We zijn niet in staat ons leven volledig te beheersen en stress is zo oud als de mensheid zelf. Mindfulness lost onze problemen en stress niet op, maar leert ons om er op een andere manier mee omgaan.

 

mei
2
wo
Creativiteit middag Stichting MOEd
mei 2 @ 14:00 – 16:00

De Stichting MOEd zet zich in voor mensen met vermoeidheidsklachten. Deze vermoeidheid kan het gevolg zijn van een ziekte, overbelasting (burnout) of een beperking.

Die voortdurende vermoeidheid maakt het lastig om actief aan allerlei activiteiten deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat het tempo te hoog ligt of omdat er in grote groepen wordt gewerkt. Stichting MOEd stelt zich ten doel om juist vermoeide mensen binnen hun mogelijkheden te laten bezig zijn met lichaam en geest. En om daardoor nieuwe talenten te ontdekken en zich verder te kunnen ontplooien.

Ontwikkel je talenten!

 

Stichting MOEd organiseert activiteiten voor kleine groepen mensen (6 tot maximaal 10 ) met weinig energie, waarbij rust een essentieel onderdeel is. Je bepaalt zelf je tempo; als je tussendoor even wil liggen of juist wilt bewegen, dan kan dat. Het gaat om creatieve en ontspanningsactiviteiten zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, meditatie in een aangepast programma en met deskundige begeleiding. Deze activiteiten leveren immers energie op en kunnen helpen om jezelf te uiten. Ze bieden ook de mogelijkheid om je te verdiepen in je beperking en nieuwe wegen in te slaan in je persoonlijke ontwikkeling.

Met MOEd verder met vermoeidheid

Vaak is het moeilijk, om in woorden uit te leggen, hoe moe je je voelt. Creatief werken kan dan helpen om dat verlammende gevoel te uiten. Even op een andere manier bezig zijn met jezelf, kan je zelfs méér energie geven en het kan je ook laten zien wat je nog wel kunt!

Een aangepast programma

In een aangepast programma en onder begeleiding van een kunstzinnig/creatief therapeute kun je in je eigen tempo aan de slag met diverse schilder- en tekenmaterialen, klei en meer.
De bijeenkomsten beginnen met een rondje, waarin je aan de groep kunt vertellen hoe het met je is. Soms doen we een ontspanningsoefening of een visualisatie oefening voordat we creatief aan het werk gaan met een opdracht. Na afloop is er aandacht voor wat het werk bij iedereen teweeg heeft gebracht.

 

Cursussen

De cursussen die de Stichting organiseert vinden bij het mooie Centrum Bronkracht in Beekbergen 1 maal per twee weken op de woensdag. Een cursus bestaat uit 7 à 10 tweewekelijkse bijeenkomsten per half jaar. Afhankelijk van jouw inkomen vragen we een kleine bijdrage. Voor deelname aan de cursussen is geen ervaring of vooropleiding nodig.

Foto Centrum Bronkracht te Beekbergen

 

mei
3
do
Thema avond Ondersteuning zwangerschap/bevalling met Soul Reiki
mei 3 @ 21:00 – 21:30

Maandelijkse Thema avonden

Ondersteuning zwangerschap/bevalling met Soul Reiki***

Elke maand (voor het eerst op donderdagavond 5 april 2018 van 21.00-21.30 uur) stroom ik, op afstand, Soul Reiki Energie voor hulp voor een mooie bevalling. Deze hulp kan gevraagd worden door de zwangere vrouw, maar ook door hen die zich emotioneel betrokken voelen. Deze mogelijkheid is er elke maand zie agenda.

Wanneer        :  Op de tijd die wij hebben afgesproken
Waar              :  Vanuit de plek die jij prettig vindt, bijvoorbeeld vanuit je eigen huis
Kosten            :  € 15,–
Aanmelden/vragen/reacties: via inekesoulreiki@gmail.com

**** Zie ook de Agenda op de website van Centrum Bronkracht, het centrum waaraan ik verbonden ben. www.centrumbronracht.nl

Soul Reiki en zwangerschap
Deze avonden stroom ik Soul Reiki Energie speciaal voor hulp gericht op een mooie bevalling. Deze mogelijkheid is ontstaan na de volgende ervaring.

Voorbeeld hulpvraag in relatie tot zwangerschap
Iemand vertelde mij dat een aanstaande moeder mijn hulp wenste bij haar bevalling. Haar kindje lag plotseling de laatste weken over dwars. Waardoor, tot grote teleurstelling van de moeder, er een kleine kans was op een natuurlijke bevalling. Een bevalling via de keizersnede werd aannemelijker. Daar moest zij zich op voorbereiden. Dit wenste zij liever niet: langere herstelperiode, grote buikoperatie, geen intense beleving van de natuurlijke bevalling. Zou het wel gebeuren dan was ze dankbaar voor die mogelijkheid. Ik ben voor haar Soul Reiki Energie gaan stromen.

Reactie van clïent
Enige tijd na de bevalling mailde ze mij het volgende:
“Er was met de gynaecoloog afgesproken om de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen, omdat de baby tijdens iedere controle vast en over dwars leek te liggen. Er werd in toenemende mate gesproken over de kleine kans van het natuurlijk bevallen. Op de afgesproken bevaldag zou geprobeerd worden de baby manueel te draaien. De kans van draaien was minimaal. Wanneer dit niet zou lukken. zou via de keizersnede bevallen moeten worden. Echter dit bleek niet nodig. Tot verbazing van het parate medische team bleek die nacht ervoor de baby goed gedraaid en ingedaald te liggen en kon worden over gegaan op een inleiding en een natuurlijke bevalling, waarna een gezonde baby is geboren. Voor mij was het een prachtige en onvergetelijke ervaring en ik was met enkele dagen weer op de been.
Ik vind het echt super tof wat je gaat ondernemen o.a. met mijn verhaal/beleving. Ik hoop dat je nog heel veel dames mag helpen. Ik ben je super dankbaar. Heel veel succes.”

Dus ook hier mag ik een kanaal zijn voor Soul Reki Energie
Dit noem ik een mooie bevalling. Ik kan niets garanderen! Ik ben slechts een kanaal tussen de aanstaande moeder en haar kindje(s) en onze helpers, hoe je ze ook wenst te noemen: God, Kosmos, “iets”, Goddelijke Wereld, het Hogere, …… Dit accepteren is niet altijd makkelijk. Alternatieve zorg kan in deze reguliere zorg ondersteunen, niet vervangen. Je mag positief blijven denken totdat het tegendeel bewezen is. We kunnen niet afdwingen, wel liefdevol en met vertrouwen vragen. Als dat met meerderen tegelijk kan, waardoor de energie krachtiger wordt, waarom die mogelijkheid dan niet eens proberen?

 • Wat doe je die avond tussen 21.00 – 21.30 uur?
 • Zoek een rustige plek waar jij je goed voelt.
 • Je mag gaan liggen of rechtop zitten, zodat de energie die ik voor je vraag, goed door je heen kan stromen.
 • Als je zit, mag je je voeten op de vloer plaatsen voor een goede aarding/gronding.
 • Als je wenst mag je je handen op je kindje houden en zeggen dat je heel veel van hem/haar houdt en dat zij/hij welkom is. Dat jullie er samen een mooie bevalling van gaan maken.
 • Je geeft het einde van jouw behandeling aan door je helpers te bedanken voor hun hulp. Je mag hen vragen bij je te blijven tot na de bevalling.
 • Het maakt niet uit hoe kort of lang je dit doet, zolang het voor jou maar goed voelt.
 • Ben je in slaap gevallen? Ook niet erg. Doe enkel wat jij prettig vindt!
  Komt het je toch niet uit, denk er dan even aan. Misschien vind je het fijn om een kaarsje aan te steken met deze gedachte.

Niet zwanger en toch ondersteunen?
Ben jijzelf niet zwanger maar ben je liefdevol verbonden met een aanstaande moeder of ben jij de aanstaande vader, dan mag je ook mee doen. Je concentreert je dan op de aanstaande moeder en haar kindje(s). Ben je de aanstaande overgrootmoeder en mag je in het verzorgingshuis geen kaarsje branden, dan kun je een kaarsje met een batterij nemen.

 

Tenslotte                                                                                                                                Wil je me laten weten hoe je de behandeling ervaren hebt, opdat ik zo zuiver  mogelijk kan blijven werken?

 • Heb je vragen?
 • Denk je na jouw behandeling, na verloop van tijd, nog eens aan deze behandeling? wil je me dan laten weten hoe je het hebt ervareN
 • Ik kijk uit naar je mailtje en ben je er zeer dankbaar voor, (inekesoulreiki@gmail.com)

 

Aanvraag per e-mail: inekesoulreiki@gmail.com

Ik wens dat mijn klavertje4 zowel jou net zo veel geluk als mij mag brengen.

Alle goeds,

Ineke

 

 

 

 

mei
8
di
3e Mindfulness training (Groep 2018-C)
mei 8 @ 20:02 – 21:02

 • Wekelijkse training (8 maal) vanaf maandagavond 16 april 2018 en verder op de dinsdagen 24 april, 8, 15, 22 en 29 mei, 5 en 12 juni. Tijd: 19.30-21.45 uur

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht geven: (doel)bewust, in het huidige moment en zonder te oordelen.

Drukte……. Stress……… spanning……. of onrust…..? Rust…… voor jezelf vinden in een hectische tijd…….?

Vanaf dinsdag 8 januari 2018 zijn er weer Mindfulnesstrainingen bij Centrum Bronkracht. (8 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze training worden voor Seetrue mindfulnesstrainingen verzorgt door de ervaren psycholoog en trainer Edith Moorman van Capriolo Coaching. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook zijn er trainingen op maat.


Aanmelden kan via:

Vergoedingen:  Vanwege het opleidingsniveau en haar erkenning als psycholoog/mindfulnesstrainer vergoeden veel zorgverzekeraars vanuit het basis pakket (deel)kosten van de training. Edith is graag bereid u hierover te woord te staan.

Toelichting over Mindfulness:  De laatste jaren heeft een toegenomen hoeveelheid onderzoeksresultaten een opeenstapeling van bewijs opgeleverd voor de heilzame effecten van Mindfulness op het omgaan met stress, depressie, pijn en ziekte. Door de successen die ermee worden behaald is Mindfulness inmiddels ook doorgedrongen bij het grotere publiek.

Mindfulness helpt ons om te gaan met de continue veranderingen en stress in ons leven. Je ontwikkelt hiermee de mentale veerkracht om goed te schakelen tussen actie en stil te staan bij waar je mee bezig bent. Het helpt om je leven te aanvaarden als een (veranderings)proces en om een actieve, nieuwsgierige, flexibele en open houding te ontwikkelen. Je leert je te richten op het enige moment in het leven dat we bezitten: het NU, omdat het verleden voorbij is en de toekomst nog niet is aangebroken.

Mindfulness gaat over “wakker” worden en ons bewust te zijn van de volheid van elk moment van het leven. Door mindfulness ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor allerlei aspecten van je leven op kunnen verbeteren. Overigens is het geen wondermiddel: pijn, verdriet, teleurstellingen, problemen en onzekerheden nu eenmaal bij het leven. We zijn niet in staat ons leven volledig te beheersen en stress is zo oud als de mensheid zelf. Mindfulness lost onze problemen en stress niet op, maar leert ons om er op een andere manier mee omgaan.